Zencefilli Ballı Limon Şurubu
Kışın vazgeçilmezi soğuk algınlığı, ökrüsük, boğaz ağrısı için tadıyla, kokusuyla ve faydalarıyla "sihirli iksir" gibi bir karışım… Özellikle sık hastalananlar ve ilaç kullanmak istemeyenler için birebir. Evde hazırlamak ise neredeyse çok basit. Tek ihtiyaç biraz limon, taze zencefil ve bir miktar bal !
Malzemeler:
- 1 adet orta boy kavanoz
- kavanozun yarısını dolduracak kadar taze zencefil
- 1 limon (dilimlenmiş)
- yeteri kadar bal
Hazırlanışı:
· Zencefilin kabuklarını soyun ve incecik (jülyen doğrama) dilimleyin. Kavanoza yerleştirin ve limonları da ilave edin. Üzerine balı ekleyin. Kapağını sıkıca kapatın ve buzdolabına kaldırın.
· Kullanırken; bir çay bardağına 1 dilim limon, zencefil şurubundan bir ya da iki yemek kaşığı koyun ve üzerine sıcak su ekleyerek karıştırıp için.
· Sıcak olarak içtiğiniz gibi aynı miktardaki karışıma soğuk su ya da soda ekleyerek de içebilirsiniz.
· Karışım buzdolabında 2-3 ay bekleyebilir.
Orijinal tarifine isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.
şuan ihtiyacım olan tek şey.
YanıtlaSil